Ingrijirea tenului pe timp de vara




          Vara este unul dintre anotimpurile in care pielea necesita o ingrijire mai intensa. Razele ultraviolete (UV), caldura soarelui si praful, favorizeaza excesul de sebum, iar vantul si apa sarata de mare usuca tenul.
In functie de ten, pe timpul calduros, trebuie sa urmam anumite sfaturi pentru a nu risca imbolnavirea pielii.
  •  Tenul uscat  este cel mai predispus la riduri si imbatranire prematura, de aceea, un demachiant bogat in vitamine sau o crema care asigura hidratarea si restabilirea echilibrului natural al pielii este cea mai buna solutie pe timpul verii.
  • Din cauza excesului de sebum care ii da rapid un aspect uleios, tenul gras se intretine cel mai greu pe perioada verii. Un sfat pentru un astfel de ten este aplicarea cremelor solare cu texturi mai lejere si a gelurilor de curatare pentru tenul gras.
  • Tenul sensibil este unul dintre cele mai afectate de razele solare si radiatiile UV (Ultraviolete). Tenul se irita foarte usor la caldura, iar petele, pistruii si ridurile se numara printre efectele nedorite ale soarelui asupra pielii sensibile. De aceea, cremele cu protectie solara ridicata (SPF 50+) si un demachiant special pentru tenul sensibil vin in ajutor pentru a proteja cat mai bine un astfel de ten in perioadele calduroase ale anului.

         De asemenea, indiferent de tipul tenului, specialistii recomanda ca pe timpul verii sa urmam cateva sfaturi importante pentru a avea grija de tenul nostru, si anume:
  1. Sa pastram o dieta bogata in vitamina C, in special morcovii, care contin betacaroten si ajuta la o buna pigmentare a tenului.
  2. Sa ne hidratam corespunzator, pe langa cei minim doi litri de lichide pe care trebuie sa ii consumam, trebuie sa evitam in special bauturile alcoolice si cele carbogazoaze.  Printre altele, avem nevoie si de Omega 3, care se gaseste in pestii grasi: ton, somon, macrou sau Omega 3 administrat ca si supliment alimentar, usor de gasit in farmacii.
  3.  Unul din factorii importanti este protectia solara, si anume trebuie sa evitam expunerea indelungata la soare, sa folosim ochelari de soare, palarii, umbrele la plaja si sa ne ferim pe cat posibil de razele ultraviolete.
          De asemenea, daca ne dorim o piele bronzata, pentru a ne proteja cat mai eficient, cremele cu protectie solara trebuie alese cu grija in functie de fototip, tenul pielii si culoarea parului. Sunt sase tipuri de fototip, cel mai mic fototip il au persoanele cu ten si par deschis la culoare, respectiv, acestor persoane le este recomandat sa stea expuse razelor de soare cat mai putin timp. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Standardele de frumusete din secolele trecute

Hotel Belfort, un hotel despre oameni și pasiuni

Cazare in Brasov la Hotelul Belfort Brasov